latinica  ћирилица
28/10/2021 |  14:31 | Аутор: Б92

Винковци отказали концерт Раде Шербеџије

Глумац и музичар Раде Шербеџија требало је да одржи концерт у Винковцима, 15. новембра, међутим, наступ је отказан "због осјетљивости тематских манифестација те недјеље", како су објаснили надлежни.
Раде Шербеџија - Фото: РТРС
Раде ШербеџијаФото: РТРС

Шербеџија је на свом званичном Фејсбук профилу описао цјелокупну ситуацију, те је додао да се уопште не слаже са поменутом одлуком градских власти, јер је сматра чистим политиканством.

- Прије мјесец дана звали су ме организатори Филмског фестивала глумца из Винковаца да поводом затварања фестивала и додјеле награда 15. 11. одржим концерт у позоришту "Јозе Ивакића". Ја сам, наравно, пристао, јер Винковци су мој град у коме сам одрастао и који у мом животу имају увијек посебно место и значај. Иако је мој концерт, чим је најављен, био одмах и распродат, због, како су ми организатори рекли, великог интереса посебно младе публике у Винковцима, јуче ми је јављено да је концерт отказан. Градске власти су објасниле да се концерт отказује због осјетљивости тематских манифестација те недјеље у којем се концерт требао одржати. Наравно да се не слажем с таквом одлуком, јер је сматрам чистим политикантством. Моје пјесме пропагирају љубав, хуманизам и благост и не могу никога и ништа вријеђати - написао је глумац.

Додао је да су га организатори опет звали, како би помјерили датум одржавања концерта на шта је Шербеџија пристао и то само због грађана Винковаца.

Поводом овог догађаја, огласио се и градоначелник Винковаца Иван Босанчић који је, такође, прокоментарисао спорну ситуацију.

Он је написао да је Шербеџијин концерт планиран у недјељи када се присјећају "највеће трагедије хрватског народа у новијој историји", када одају почаст жртвама Вуковара и њиховог краја, те да наведени датум концерта није примјерен.