latinica  ћирилица
28/10/2021 |  16:38 | Аутор: БЕТА

Обавjештајна служба Сјеверне Кореје: Ким је смршао 20 килограма, али је здрав

Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун је смршао око 20 килограма, али је здрав и жели да повећа лојалност јавности док се погоршавају економски проблеми у земљи, рекли су тамошњи обавјештајци посланицима.
Ким Џонг Ун (Фото: News18) -
Ким Џонг Ун (Фото: News18)

Национална обавјештајна служба је током брифинга у Парламенту иза затворених врата изнијела да су користили технике вјештачке интелигенције, анализу видео снимка и друге методе да би анализирали Кимово стање, пренијела су два посланика која су присуствовала састанку.

Кимово (37) здравље је посљедњих мјесеци у центру свјетске пажње јер су се пијавиле фотографије и снимци на којима је знатно ослабио. Он није јавно именовао насљедника, а стручњаци наводе да би његово повлачење ако је здравствено лоше могло да изазове хаос у земљи.

Аналитичари који прате догађаје у Сјеверној Кореји, ипак наводе да Ким нема очигледних здравствених проблема већ да је губитак тежине вјероватно посљедица његове жеље да побољша физички изглед.

Ипак, о здрављу тог лидера у медијима и таблоидима и даље има спекулација.

Како неки стручњаци наводе, Ким сада пролази кроз најтежи период у својој 10 година дугој владавини, због економских потешкоћа погоршаних пандемијом вируса корона.