latinica  ћирилица
31/10/2021 |  11:52 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Додик: Криза није плод политике појединца, већ политике с циљем брисања Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да Шефик Џаферовић показује да је један од политичких натуршчика ако и даље вјерује да је криза у БиХ плод политике било ког појединца, у овом случају Милорада Додика.
Милорад Додик (Фото: riafan.ru) -
Милорад Додик (Фото: riafan.ru)

- Сљепило које показују бошњачки националисти, међу којима је и Џаферовић, цијелу БиХ је довело у слијепу улицу иако смо годинама и ми и Хрвати упозоравали гдје ће завршити девастација Устава и узимање права и народима и ентитетима - рекао је Додик Срни.

На питање да прокоментарише изјаву Џаферовићева да Додик треба да се повуче из политике, јер, како је рекао, великосрпска идеолошка кухиња неће проћи, Додик је одговорио да би он могао да узврати Џаферовићу ријечима да ће криза бити ријешена ако се повуче Шефик Џаферовић или Бакир Изетбеговић, али то не би било тачно.

- Ово није питање појединаца, ово је питање политика које су 26 година ишле за тим да Републику Српску збришу с мапе. Срби су тешко потписали Дејтонски мировни споразум, али су га потписали јер је Република Српска добила значајна овлаштења. Међутим, заборавља се да су Бошњаци тај исти споразум потписали као привремено рјешење, надајући се и чинећи све да им неко да оно што они мисле да им припада, а нису добили у Дејтону - нагласио је Додик.

Он је навео да су то су годинама радили високи представници и Уставни суд БиХ, али је томе дошао крај.

- Република Српска је привржена слову Устава БиХ и бориће се за њега. Ништа више од Устава БиХ, али и ништа мање. Бошњачки национализам умотан у фразу функционалне БиХ неће проћи и нека не мисле да не схватамо какве планове покушавају да реализују, и то све по оној старој 'држ'те лопова' - закључио је српски члан Предсједништва БиХ.