latinica  ћирилица
02/11/2021 |  15:20 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Пуштена у рад саобраћајница Сарачица-Чокорска Поља (ФОТО/ВИДЕО)

Обновљена саобраћајница Сарачица-Чокорска Поља код Бањалуке данас је пуштена у саобраћај.
Пут према Чокорским пољима - Фото: РТРС
Пут према Чокорским пољимаФото: РТРС

Изградња и модернизација ове саобраћајнице, дужине 3.900 метара, финансирана је са 2,5 милиона КМ.

В.д директора Путева Републике Српске Давор Кострешевић рекао је да је ово предузеће, на основу одлуке Владе Републике Српске, из власититих средстава издојило 2,9 милиона КМ за рехабилитацију пута, наводећи да ће обновљена саобраћајница значити становницима овог краја.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је отворио обновљену саобраћајницу, оцијенио је да Бањалука, као највећи гад Републике, заслужује да функционише несметано.

- Идуће године Република Српска улаже 500 милиона КМ у инфраструктуру од чега 150 до 200 милиона у магистралне путеве. У суботу почиње изградња ауто-пута од Приједора до Бањалуке - рекао је Додик.

Фото: РТРС

Предсједник Скупштине града Младен Илић истакао је значај ове саобраћајнице, те навео да је ово одличан примјер свега што руководство Републике Српске са предузећем Путеви Републике Српске ради за Бањалуку.

Директор Електрокрајине Драган Чавић изјавио је да је овај пут препородио овај крај и да то није једини инфраструктурни пројекат који се ту реализује.

Чавић је навео да је у прошлој години завршено водоснадбјевање овог подручја, те да је Елекотрокрајина поставили комплетну расвјету дужином пута, као и да је у току реконструкција мреже.