latinica  ћирилица
02/11/2021 |  15:50 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Стевандић: Српска ће наставити да води политику мира (ВИДЕО)

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је за РТРС да ће Република Српска наставити да води политику мира, разговора, регионалне сарадње и позивања на тражење рјешења.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Нећемо прихватити да на ратнохушкачку реторику одговоримо нервозом, већ ћемо показати да је Кристијан Шмит, као и Валентин Инцко, веома брзо постао дио сарајевског политичког естаблишмента и да он нема намјеру да прави мост између Републике Српске и ФБиХ да би се нашла рјешења него да ће учествовати на страни политичара из Сарајева који упорно покушавају да прво произведу сукобе а нама Србима укину право на одбрану - рекао је Стевандић.

Он је поручио да Република Српска не може да пристане на то.

- Спремни смо на разговоре са међународном заједницом и инсистираћемо на разговорима и мирном рјешењу - рекао је Стевандић.

Стевандић је нагласио да се Шмитовим извјештајем Савјету безбједности УН "Република Српска покушава ставити у ред криваца гдје се унапријед пише оптужница, пресуда и санкције".

Поручио је да Српска ничим није допринијела кризи јер је криза у БиХ изазвана Инцковим наметањем закона и одлукама Уставног суда БиХ.