latinica  ћирилица
03/11/2021 |  19:43 ⇒ 04/11/2021 | 07:11 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Доносићемо само оне одлуке које су од интереса за грађане

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је Срни да ће он и министри из Републике Српске учествовати у раду Савјета министара и доносити само оне одлуке које се тичу заштите здравља грађана Републике Српске, као и оне које могу да угрозе финансијску и материјалну позицију људи запослених у институцијама БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- На тај начин ми желимо да покажемо да не блокирамо рад Савјета министара, већ да нису створене претпоставке за одлучивање у складу са одуком Народне скупштине Републике Српске - појаснио је Тегелтија.

Он је навео да је за сутра заказана редовна сједница са дневним редом који је предвиђен за сједницу која је требало да буде одржана у јулу, али да је сасвим сигурно да не постоје услови за доношење било каквих одлука, те да српски министри неће подржати ниједну тачку предложеног дневног реда.

- Сутра треба да буде одржана сједница Савјета министара која је била заказана за 29. јул, али сам је отказао у складу са одлуком Народне скупштине Републике Српске која је дефинисала да, док траје криза у БиХ, министри из Републике Српске неће учествовати у доношењу одлука - рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, у складу са том одлуком нису заказиване сједнице Савјета министара, али у складу са Пословником о раду Савјета министара да би се могла заказати нова сједница мора бити закључена претходна која је била заказана за јул.

- Што се тиче самог дневног реда, он је био утврђен за сједницу у јулу са 50 тачака али још нисмо сигурни шта ће се наћи на дневном реду сутрашње сједнице, јер су већ у току данашњег дана из појединих министарстава упућени захтјеви за повлачење њихових тачака са предоженог дневног реда, као и што је неизвјесно да ли ће сједница уопште бити одржана сутра, јер су ме два министра од три из реда бошњачког рада обавијестила да не могу присуствовати сједници - навео је предсједавајући Тегелтија.