latinica  ћирилица
03/11/2021 |  21:36 ⇒ 04/11/2021 | 07:15 | Аутор: РТРС

Вучуревић: ПДП-ом управља група незналица (ВИДЕО)

Бивши члан ПДП-а Славко Вучуревић рекао је да ПДП-ом "управља група незналица", односно да се партија свела на управљање партијском касом.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Вучуревић је истакао да се у "ПДП-у догодила дугогодишња игноранција честитости, поштења и части", те да "неко ново руководство на челу са Браниславом Бореновићем игнорише доста часних и поштених људи, чланова странке.

- Бореновић са једном ужом групом у ПДП-у, познатој као три Г група, пројектује све унапријед зарад интереса те исте групе - рекао је Вучуревић у емисији Телеринг.

Он тврди да је Бореновић "недорастао функцији предсједника странке", да је то "човјек без радног искуства који је дошао на чело странке и мисли да може да води државу".

- Догодило се нешто што није смјело да се деси једној партији - да једна таква екипа изгура из ПДП-а десетине стручних, паметних, образованих, искусних и доказаних људи - истакао је Вучуревић.

Он је рекао и да је бившем предсједнику странке Младену Иванићу рекао да Бореновић није компетентан за то мјесто и да је веома лош избор.

- Бореновић је "поломио" многе добре одборе, многи људи су отишли... Да би дошао на неко мјесто потребни су резултати који те препоручују за то, а за Бореновића политички рад и успјех, као ни каријера нису били препорука - сматра Вучуревић.

Он се осврнуо и на иступ Бореновића на митингу ПДП-а 2016. године у Требињу, када је рекао да "Славка Вучуревића поздравља Доналд Трамп". Каже да је то схватио као понижење, ругање и њему и свим члановима ПДП-а, грађанима Требиња и цијеле Херцеговине.

Када је ријеч о оптужбама које је недавно изнио на конференцији за новинаре о руководству ПДП-а у вези са корупцијом, плаћања за добијање одређених позиција и слично, Вучуревић тврди да постоје докази и да би прво партија требало да се позабави тим, а потом и истражни ограни.