latinica  ћирилица
04/11/2021 |  21:25 ⇒ 05/11/2021 | 08:49 | Аутор: РТРС

Предсједница Цвијановић са Ескобаром и Палмером о политичкој ситуацији у БиХ (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Вашингтону, у одвојеним сусретима, са специјалним представником предсједника Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и америчким изаслаником за изборне реформе у БиХ Метјуом Палмером.
Предсједница Жељка Цвијановић са Габријелом Ескобаром и амбасадором у БиХ Бојаном Вујићем - Фото: РТРС
Предсједница Жељка Цвијановић са Габријелом Ескобаром и амбасадором у БиХ Бојаном ВујићемФото: РТРС

У разговору са специјалним представником Габријелом Ескобаром, саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, те о могућностима јачања сарадње.

Овом приликом, предсједница Цвијановић указала је на потребу избалансираног приступа према БиХ, као и интересима сва три конститутивна народа, те истакла да је то једини начин да се обезбиједи стабилна и просперитетна будућност.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједница Српске на састанку је изразила подршку иницијативи "Отворени Балкан", као и снажнијој економској сарадњи међу земљама регије.

Токoм састанка са Метјуом Палмером, разговарано је о реформама изборног законодавства у БиХ, а предсједница Цвијановић том приликом је поновила ставове Српске по овом питању, истакавши да је потребно обезбиједити легитимно представљање свих конститутивних народа и указавши на неопходност постизања договора између партнера у Федерацији БиХ.

Предсједница Жељка Цвијановић са Метјуом Палмером и амбасадором у БиХ Бојаном Вујићем