latinica  ћирилица
05/11/2021 |  13:49 ⇒ 18:57 | Аутор: СРНА

Лукач: Интензивна потрага за два лица након рањавања припадника САЈ-а

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да се интензивно трага за два лица која су у бјекству након инцидента у Бијељини рано јутрос када је рањен припадник Специјалне антитерористичке јединице, као и један од учесника инцидента.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Дошло је до рањавања једног нашег припадника Специјалне антитерористичке јединице, надамо се да ће бити добро, сада је у стабилном стању - рекао је Лукач новинарима у Малом Зворнику.

Он је навео да су инцидентну ситуацију направила лица која су од раније позната полицији као безбједносно интересантна.

- Наши полицајци који су били у цивилу су се умијешали, јер је једно лице малтретирало женску особу, физички је тукао и покушавао да уђе у ауто. Дошло је и до употребе оружја од тих лица и наши припадници су одговорили - рекао је Лукач.

Према ријечима министра, два лица су у бјекству, а једно лице које је употребило оружје је рањено.

- Интензиво се трага за ова два лица која су у бјекству и надамо се да ћемо их врло брзо привести и разрјешити ову ситуацију - додао је Лукач.

Припадник Специјалне антитерористичке јединице чији су иницијали П.К. рањен је у Бијељини у покушају да заштити лице из овог града које је физички напало више лица са подручја Брчко дистрикта, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Рањено је и лице из Брчког чији су иницијали О.П.