latinica  ћирилица
05/11/2021 |  18:41 ⇒ 21:31 | Аутор: РТРС

Ћорић: Обезбијеђена сва документација за ауто-пут Бањалука-Приједор (ВИДЕО)

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је данас да је прикупљена сва потребна документација за ауто-пут Бањалука-Приједор, чија градња почиње сутра.
Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Недељко ЋорићФото: РТРС

- Важно је да Република Српска показује капацитет да може да ради овако велике пројекте. Важно је да једна велика држава као Народна Република Кина повјерила свој новац, знање, искуство и иновативна рјешења за овај пројекат. Важно је да је велика кинеска корпорација укључена у изградњу овог пројекта - рекао је Ћорић.

Он је навео да појединцима то очито не одговара, јер "Република Српска показује капацитет за реализацију најважнијих капиталних пројеката, разумијући вријеме у коме се налазимо и потребе становништва и привреде".

Ћорић је истакао да поједини медији служе томе да би опструисали све оно што институције Републике Српске раде.

- То је ваљда њихов посао и за то су плаћени. Наше је да радимо - поручио је министар.

Ћорић је додао и да је постојало незадовољство појединих грађана због имовинско-правних односа, али да су одржани разговори са свим лицима чији се објекти руше и кроз чије парцеле пролази ауто-пут Бањалука-Приједор.

Каже да то нису били проблеми, већ само недостатак комуникације, те да један овакав капиталан инфраструктурни пројекат не може да дође у питање због незадовољства једног или неколицине лица.

Додаје да се градњом ауто-пута не повезују само одређени дијелови Републике Српске инфраструктурно, већ тиме убрзава проток роба, услуга и људи, како би се привреда и становништво учинили конкурентнијим.

- Увелико се припремају многи пројекти који ће почети сљедеће године. Сљедећа година биће највећа инвестициона година у историји Републике Српске са највећим инвестиционим капацитетом - поручио је Ћорић.