latinica  ћирилица
05/11/2021 |  20:22 ⇒ 06/11/2021 | 07:14 | Аутор: РТРС

Додик: Орбан велики државник, спреман да помогне Српској (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је мађарски премијер Виктор Орбан важан и велики државник са којим ће сутра разговарати о политичким и економским темама.
Додик и Орбан - Фото: РТРС
Додик и ОрбанФото: РТРС

Додик је, у емисији Интервју наше телевизије, истакао да је Орбан у претходних неколико сусрета изразио спремност да помогне Републици Српској.

- Тако што би рецимо значајан број неких подстицаја који се дају мађарским предузетницима малим и средњим, могло да се пренесе у Републику Српску и да људи из Републике Српске могу да користе те фондове кроз неку процедуру који ћемо ми договорити - навео је он.

Додик је рекао да постоји неколико заједничких пројеката, односно потенцијалних инвеститиција Мађарске и Републике Српске. 

Подсјетио је да сутра почиње градња ауто-пута од Приједора до Бањалуке, што је важна вијест за сваког грађанина Републике Српске

- Почетак радова је у дану када долази Орбан, када ћемо с њим разговарати о томе да градимо неке енергетске објекте. Моја идеја је да покушамо с њим договорити да се гради други тунел са Требишњице, са акумулационог језера изнад Требиња, који би се спустио до Сутомора или на Плат, зависно од тога с којом државом, Хрватском или Црном Гором, постигнемо што је могуће бољи аранжман - рекао је Додик.

Подсјећамо, Орбан ће сутра, заједно са шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом, посјетити Републику Српску.