latinica  ћирилица
06/11/2021 |  08:09 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Мјере безбједности поводом посјете Орбана

Мјере безбједности због посјете мађарског премијера Виктора Орбана Републици Српској биће уведене данас на подручју Бањалуке.

Наредбу о забрани саобраћаја на траси кретања штићене личности Међународни аеродром Бањалука–Лакташи–Клашнице–Гламочани, издао је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

Возилима ће бити забрањено кретање од 11.00 до 12.00 часова и од 13.00 до 14.00 часова, односно у вријеме доласка и повратка штићене личности, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

На предвиђеној траси кретања штићене личности од 10.30 до 15.00 часова забрањује се саобраћај за теретна возила тежа од 7,5 тона.

Од 10.30 до 15.00 часова забрањује се превоз експлозивнох материја у друмском саобраћају на подручју општине Лакташи.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице, за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Из МУП-а Републике Српске подсјећају представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је ради безбједности на траси кретања штићене личности и на подручју општине Лакташи у наведеним терминима забрањена употреба дронова.