latinica  ћирилица
06/11/2021 |  18:22 ⇒ 07/11/2021 | 08:26 | Аутор: РТРС

Посјета Орбана велика част за Републику Српску (ВИДЕО)

Посјета премијера Мађарске Виктора Орбана представља велику част за Републику Српску, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Додик и Орбан - Фото: Тwitter
Додик и ОрбанФото: Тwitter

- Разговарали смо о многим темама, о међусобној сарадњи и драго нам је што је дошло до узвратне посјете - нагласио је Додик за РТРС.

Он је додао да је на данашњем састанку упознао Орбана са актуелном ситуацијом.

- Рекао сам му веома јасно како се ради о спиновима, који говоре како рушимо територијални интегритет БиХ, што није тачно. Важно је да имамо некога ко хоће то да чује. Ми не чинимо ништа што није у складу са Дејтонским споразумом. Одлучни смо да Република Српска врати своја овлаштења која јој је одузео Уставни суд БиХ - нагласио је Додик.  

Додао је да је на састанку разговарано и о билатералној сарадњи, потенцијалним заједничким пројектима, прије свега инфраструктурним и пројектима у области енергетике.

- Мађарска је заинтересована за многе пројекте који су нама потребни, а да они дају подстицај кроз заједничко улагање. Ми ћемо у наредних седам дана имати један приједлог који ћемо упутити у Будимпешту како би дошли до што бољих ријешења - нагласио је Додик.

Повезане вијести:

Додик са Орбаном: Српска предана примјени Дејтонског споразума

Додик: Захвални за разумијевање које Мађарска има за Српску

Вишковић: Са Орбаном о свим интересантним темама