latinica  ћирилица
07/11/2021 |  18:59 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

"Плодови села малих произвођача" у Бањалуци (ВИДЕО)

У циљу промоције домаће производње у Бањалуци је овог викенда организован Сајам "Плодови села малих произвођача".
Сајам домаћих производа у Бањалуци (Архив) - Фото: РТРС
Сајам домаћих производа у Бањалуци (Архив)Фото: РТРС

Производе из властите производње и узгоја, представило је више од 40 пољопривредних произвођача.

На 26 штандова производи са ораница из наших села. Многи од излагача су и добитници награда за своје производе, међу њима и Зоран Јањетовић који се бави производњом и прерадом љешника већ 11 година.

- Радимо хлађено цијеђено уље од љешника, имамо и разне друге производе - карамелизовани љешник, љешник са три врсте паприке, пржени, а улазимо и у свијет чоколаде - каже Јањетовић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, који је отворио сајам, истакао је да је циљ промоција квалитетних домаћих производа које мали произвођачи имају у понуди.

- Ви јесте мали произвођачи, али сте изузетно значајни за Републику Српску. Квалитет ваших производа је неспоран и зато мора бити урађено све како би са вашим производима заузели мјесто на тржишту које вам припада - рекао је Пашалић.

Он је подсјетио да у Српској има више од 40.000 пољопривредних произвођача који покушавају да буду конкурентни на тржишту.

За све оне који воле домаће производе и цијене труд и рад малих пољорпивредника, све што они спреме могу пробати и купити и наредног викенда када ће сајам бити поново одржан.