latinica  ћирилица
08/11/2021 |  08:51 ⇒ 09:32 | Аутор: РТРС

Рачић: У наредном периоду циљ је довести нове авио-компаније (ВИДЕО)

Бањалучки аеродром има велики потенцијал и у наредном периоду ћемо покушати да доведемо нове авио-компаније, рекао је директор аеродрома Милан Рачић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Милан Рачић - Фото: РТРС
Милан РачићФото: РТРС

- Још увијек су велики губици на аеродрому и велике рестрикције због пандемије вируса корона. Очекивања су да ће се авио-саобраћај вратити у нормалан ток у 2023. години - истакао је Рачић.

Нагласио је да је упркос томе, бањалучки аеродром остварио нове циљеве и реализовао летове према новим дестинацијама. Бањалука је повезана са Берлином, Бриселом, Франкфуртом, Мемингеном, а од прије неколико дана и са Бечом.

- Беч је био један од циљева када сам дошао на аеродром из разлога што је веома велики број грађана тражио ту дестинацију. И због посјете родбини, због посла као и због много наших студената који студирају у Аустрији - рекао је Рачић.

Истиче да су у преговорима са авио компанијама као и са туристичким агенцијама да се и сљедеће године реализују летови за Грчку као што је то било и до сада али и за неке нове дестинације међу којима је и Египат.

- Циљ преговора је да лет за Египат буде цјелогодишњи и да се летови реализују два пута седмично током цијеле године - каже Рачић.

Истиче да због повећања обима летова и већег протока људи који пролазе кроз аеродром, а нарочито викендом да им је неопходан нови аеродром. Додаје да ће сљедеће године радити на проширењу аеродрома и да очекује подршку за његов развој.

Опширније у видеу: