latinica  ћирилица
08/11/2021 |  13:55 ⇒ 13:56 | Аутор: Б92

Ћави званично представљен; Овације 25.000 навијача

Ћави Ернандес представљен је као нови тренер Барселоне на стадиону "Камп Ноу".
Ћави Ернандес (фото: youtube.com/FCBarcelona) -
Ћави Ернандес (фото: youtube.com/FCBarcelona)

Славни везиста играо је за Барселону од 1997. до 2015. године и један је од најбољих и најтрофејнијих играча у историји клуба.

Жива легенда Барселоне вратила се у свој клуб и на мјесту главног тренера замијенио је Роналда Кумана.

Претходно је двије године водио Ал Сад, са којим је био веома успјешан, а тамо је играо четири године и завршио играчку каријеру.

- Важно ми је што знам све у свлачионици, Бускетс, Алба, Тер Штеген и Пике су играли са мном. Биће тешко, али волим изазове. Знам да ће бити тешко, али спреман сам. Циљ је да уживам и да се добро забавим. Хвала навијачима на подршци - рекао је Ћави и додао:

- Веома сам се брзо вратио овдје, живот ми се за три дана промијенио. Предсједник ме је звао и рекао ми да сам ја "изабрани". Ријешили смо све око мог доласка, очекивања су велика и резултати ће се тражити одмах. Циљ је да вратимо Барселону на прави пут, да побјеђујемо и да уживамо. Надам се да ћу донијети овдје трофеје - завршио је нови шеф стручног штаба Барселоне.

Ћави је дочекан овацијама од стране навијача на стадиону, којих је било 25.000.

Махали су заставама Барселоне и скандирали његово име.

Са предсједником Барселоне Ђоаном Лапортом запјевао је навијачку пјесму и поручио навијачима да су им потребни у овако тешкој ситуацији.