latinica  ћирилица
08/11/2021 |  17:43 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Лукач: Компанија Технички ремонт Братунац значајна за цијелу Српску

Компанија Технички ремонт Братунац данас је у Братунцу прославила славу фирме Митровдан у присуству министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и министра спољне трговине и економских односа у савјету министара Сташе Кошарца.
Драган Лукач - Фото: Screenshot
Драган ЛукачФото: Screenshot

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је ТРБ намјенска индустрија веома значајна за цијелу Републику Српску, посебно за МУП кроз реализацију заједничких пројеката, прије свега "деспота", на који је веома поносан.

- Надам се да ћемо наставити са неким новим уговорима, а већ, као што знате радимо ново возило које ће бити представљено у Републици Српској и које ће, сасвим сам сигуран, изазвати велику пажњу, као и "деспот" - рекао је Лукач.

Лукач је изразио наду да ће сарадња бити настављена и кроз постојеће уговоре, али и оне који ће тек бити потписани између МУП-а и ТРБ-а.

Он је истакао да ТРБ одрађује веома битан посао за Републику Српску и сматра да је на правом путу да буде много јачи, као и да је сигуран да ће превазићи и стару славу коју је некада имала компанија, те да ће заједничким снагама направити велике резултате.

Он је изразио захваланост свим запосленима, посебно инжењерим, за сарадњу коју остварују са МУП-ом у свим пројектима.

Министар спољње трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац поручио је запосленима у ТРБ-у да нису сами, јер су дио Републике Српске и свих њених институција, као компанија од изузетног значаја.

- Кроз послове министра спољне трговине и економских односа упознат сам о вашим пословима, плановима и настојањима да повећате спољнотрговински промет и наша улога у министарству је да не дозволи да се било шта лоше деси компанији из Републике Српске. Моја мисија је да очувам наше интересе дјелујући у заједничким институцијама - рекао је Кошарац.

Генерални директор компаније ТРБ Мирјана Шаренац Мичић навела је да су у протекла два мјесеца, откако је именована, потписана два веома важна уговора и изразила наду да ће заједничким радом свих запослених и руководства завршити све уговорене обавезе и потписати нове.

Већински власник компаније Славен Ристић рекао је да му је жеља да сви радници који раде у ТРБ-у израстају у раднике попут Мирјане Шаренац Мичић, која је до сада оправдала указано повјерење и сигуран је да ће дати све од себе и на новој позицији.

Из ове комапније су навели да је и овај пут прво одата почаст и положени су вијенци на споменик погинулим радницима у протеклом рату, у знак сјећања на њихов допринос у одбрани фирме, огњишта и Републике Српске.