latinica  ћирилица
11/11/2021 |  09:30 ⇒ 11:27 | Аутор: РТРС

Шеранић: Здравствени радници не смију бити изложени нападима и пријетњама

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић упутио је подршку здравственим радницима и свим запосленима у Дому здравља Добој, након немилог догађаја синоћ испред Службе хитне помоћи ове здравствене установе, у којем су били изложени непосредној опасности и стресу, радећи одговорно свој посао пружања здравствене заштите сваком пацијенту којем је она потребна.
Ален Шеранић (Фото: Влада Републике Српске) -
Ален Шеранић (Фото: Влада Републике Српске)

Шеранић наглашава да здравствени радници не смију, ни на који начин, бити изложени нападима и пријетњама и осуђује сваки чин угрожавања њихових живота или живота пацијената.

- Само захваљујући прибраности медицинског особља и брзој реакцији руководства ове здравствене установе, Служба медицинске помоћи, која мора у сваком моменту да буде доступна за грађане, наставила је свој рад у отежаним околностима. Здравствене установе морају да буду сигурна мјеста за запослене и за све који у њих долазе и добијају здравствену заштиту. Захваљујем се свим припадницима полицијских служби који су омогућили да се овај инцидент оконча на сигуран начин - поручио је Шеранић.

Он је нагласио да је улога здравствених радника незамјењива јер, свакодневно и у отежаним условима пандемије вируса корона, раде тежак и одговоран посао збрињавања пацијената и очувања њиховог здравља.

Подсјећамо, полиција у Добоју ухапсила је мушкарца иницијала К.Д. који је у санитетском возилу испред Службе хитне помоћи пријетио да ће активирати бомбу.