latinica  ћирилица
11/11/2021 |  10:22 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Радинковић: Више од два сата трајали преговори са лицем које је пријетило бомбом (ВИДЕО)

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да се добојско Окружно јавно тужилаштво још није изјаснило о врсти кривичног дјела које је у овом граду починио мушкарац чији су иницијали Д.К. /82/, пријетећи да ће активирати бомбу у санитетском возилу испред Службе хитне помоћи.
Добој - полиција - Фото: РТРС
Добој - полицијаФото: РТРС

- Због психо-физичког здравља овог лица синоћ није био могућ разговор са њим како би се утврдили разлози његовог чина, па полиција и даље ради на документовању предмета, а данас ће бити извршен претрес куће коју користи у потрази за евентуалним експлозивним средствима. Мушкарац има пријављено пребивалиште у Сарајеву, а настањен је у добојском насељу Буковица Мала. Располажемо информацијама да је прије ратних сукоба био запослен у полицији у Сарајеву на управно-правним пословима - казао је Радинковић на конференцији за новинаре.

Појашњавајући синоћњу кризну ситуацију, Радинковић је навео да је полиција у 19.40 часова запримила пријаву од радника добојске Хитне помоћи да је по доласку испред објекта Службе хитне помоћи старије лице ручном бомбом "М-75" запријетило мобилној екипи санитета која је по претходном позиву за здравствену помоћ отишло по њега у Буковицу Малу.

Радинковић каже да су радници успјели да наспусте санитетско возило, а да су припадници опште и саобраћајне полиције обезбиједили шире лице мјеста, док је јединица Жандармерије обезбиједила ужи простор.

- Формиран је штаб на нивоу Полицијске управе, а ангажована су била и два преговарача која су почела преговоре са лицем у 20.50 часова. Преговори су трајали до 22.40 часа - навео је Радинковић.

Он каже да, осим почетних пријетњи мобилној екипи, ово лице није никоме пријетило и да је током преговора инсистирао на љекарској помоћи и одређеним лијековима, одбијајући приједлоге преговарача да одложи бомбу, након чега ће му здравствена услуга бити и пружена.

Након хапшења, овом лицу је пружена здравствена помоћ у просторијама Хитне помоћи, а потом је пребачено на Одјељење психијатрије у Болници у Добоју.

Подсјећамо, полиција у Добоју синоћ је блокирала простор испред Службе хитне помоћи Дома здравља након дојаве да једно лице блокирало санитетско возило те да код себе има бомбу.

Простор око Дома здравља односно дијелова улица Немањина и Краља Петра Првог био је блокиран.