latinica  ћирилица
13/11/2021 |  18:50 ⇒ 14/11/2021 | 08:55 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Они који неће подржати јачање Српске нас нетачно оптужују да смо одустали

Фасцинантно је и политички крајње ступидно да они из опозиције који су већ јавно саопштили да у Народној скупштини неће подржати враћање надлжности Републици Српској, сада оптужују СНСД да су од тога одустали, што наравно није тачно, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

- Видим да исто тако кажу да ће они некога да разобличе. Међутим, заборавили су да су они већ у потпуности разобличени тиме што је амерички дипломата јавно признао да су они послије његовог позива напустили сједницу Народне скупштине и тиме омогућили Сарајеву и Бошњацима да прегласају Србе и Републику Српску - истакао је Ковачевић.

Он је оцијенио да је то нешто што сваки човјек и сваки грађанин Републике Српске и те како зна и те како добро разумије.

- Ми нисмо ни од чега одустали. Већ је усвојен дневни ред за посебну сједницу на којој ће се расправљати о надлежностима које су нелегално пренесене са Републике Српске на ниво БиХ и како да оне буду враћене. Такође, биће повучене и три сагласности које је Република Српска дала под притиском. Понављам, дневни ред је већ усвојен и само је потребно одредити датум када ће та сједница бити одржана, или крајем овог мјесеца или већ почетком сљедећег - нагласио је портпарол СНСД-а.