latinica  ћирилица
16/11/2021 |  10:15 ⇒ 16:46 | Аутор: РТРС

Лукач: У акцији "Транспортер" ухапшено девет особа, међу њима и бивши савјетник Драгана Мектића (ВИДЕО)

У акцији "Транспортер", коју организују полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапшен је Бојан Цвијетић, бивши савјетник Драгана Мектића, рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Полиција претреса стамбене објекте, земљишта и аутомобиле које користи ухапшени Цвијетић, те још неколико особа.

Лукач је рекао да је у акцији "Транспортер" ухапшено девет особа, међу којима има и припадника полицијских службеника МУП-а Српске.

- Интензивно радимо на откривању оних који се баве организованим криминалитетом, да ли се они налазили у редовима МУП-а Српске или било којих других организација, криминалних структура - рекао је Лукач.

Раније је начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић потврдила да су у току претреси на више од 20 локација у БиХ.

- Лицима се ставља на терет да су починили кривично дјело организовани криминал а у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога - истакла је Миљановићева и додала да је у току потрага за још једним лицем на подручју Бањалуке.

Активности се реализују по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у реализацији активности учествује и Управа крим полиције, Специјална антитерористичка јединица, Жандармерија, Полицијске управе Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево.

Наредбама су обухваћена и лица и објекти на подручју ФБиХ, гдје у активностима учествују и припадници СИПА и МУП Кантона Сарајево и Тузла.