latinica  ћирилица
16/11/2021 |  14:24 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Савез удружења бораца Србије обиљежио крсну славу (ВИДЕО)

Савез удружења бораца Србије, чији је почасни члан министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, обиљежио је свој Дан и крсну славу Ђурђиц у Дому војске у Београду.
Oбиљежавањe Дана и крсне славе Савеза удружења бораца Србије - Фото: РТРС
Oбиљежавањe Дана и крсне славе Савеза удружења бораца СрбијеФото: РТРС

Борци из Српске и Србије обиљежавају заједно низ манифестација, а подржали су и иницијативу за изградњу Меморијалног комплекса на Фрушкој гори посвећеној страдалима у ратовима деведесетих година.

- Ови људи су се организовали као ратни ветерани који ће чувати традицију и сјећање на све погинуле борце. Ратни ветерани који јачају заједништво Срба из Републике Српске и Србије, веома позитивно дјелују, окупљају се често и имају подршку Министарства рада, борачке и социјалне заштите.

Поред Удружења савеза бораца постоји Фондација српски борац. 

- Из те фондације смо до сада успјели да помогнемо негдје око тридесетак породица које су тешко живјеле, које су остале без хранитеља, дјецу која нису завршила школе. Покушавамо на сваки начин да помогнемо што више можемо и за ове двије године морамо да кажемо да смо задовољни како је то протекло - истакао је Горан Радосављевић, предсједник Скупштине Савеза удружења бораца.