latinica  ћирилица
16/11/2021 |  16:41 ⇒ 17/11/2021 | 08:25 | Аутор: РТРС

Акција "Транспортер": Ухапшен и суспендовани инспектор; Пронађена дрога (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција је у акцији "Транспортер" због организованог криминала, неовлаштене производње и промета опојних дрога привела девет лица. Међу осумњиченим за ова кривична дјела су и Младен Миловановић, суспендовани инспектор МУП-а Српске и Бојан Цвијетић, бивши савјетник некадашњег министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића, потврдио је за РТРС директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.
Кострешевић - Фото: РТРС
КострешевићФото: РТРС

Кострешевић је рекао да и даље трају претреси на 25 локација.

За двојицом осумњичених још се трага, а један од њих је, како сазнајемо, тренутно у Њемачкој.

У акцији је пронађена већа количина дроге, како сазнајемо, на једној од локација коју користи Петар Дукић, за којим се трага. 

У акцији "Транспортер" пронађена већа количина дроге (Фото: РТРС)

Полицијски службеници претресали су, између осталог, стамбене и пословне просторе и аутомобиле осумњичених у Бањалуци, Козарској Дубици, Лакташима, Градишци, Источном Сарајеву, али и Тузли.

Акција "Транспоретер" организује се по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у претресима учествују Управа крим полиције, Специјална антитерористичка јединица, Жандармерија, полицијске управе Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево, као и СИПА, МУП кантона Сарајево и Тузла.