latinica  ћирилица
16/11/2021 |  18:27 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Додик: Комшићу и Џаферовићу потребан дигнитет и "мало образа" (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сугерисао је члановима Предсједништва БиХ Жељки Комшићу и Шефику Џаферовићу да, ради добре комуникације, добро размисле прије него га оптуже за нешто и да за оно што говоре у јавности морају имати "бар мало образа" и мало дигнитета.
Милорад Додик (Фото: Спутњик) -
Милорад Додик (Фото: Спутњик)

Додик је подсјетио да је Џаферовић недавно рекао да се проводи сецесија и да је за њега предвиђена робија. Истакао је да је "дегутантно да он говори о томе и да некога позива на робију, а био је свједок злочина и дозвољавао злочин у коме су сјечене главе српским војницима".

- С обзиром какво нам је правосуђе, он никада није процесуиран. Имајући у виду његову заштиту, он би учинио све да неки други заврше у затворима - изјавио је Додик.

Коментаришући изјаву Комшића да "неће дозволити да му се отме комад земље", Додик је истакао да, ако мисли на Републику Српску, то није његов комад земље.

- Ако је ико икоме нешто отео, онда је Комшић отео право једног конститутивног народа на легитимно представљање, па се представља као Хрват који је то није. Зато су га Хрвати у БиХ и Хрватска одбацила као било каквог легитимног представника - нагласио је Додик.

Додик је поручио да Српска није комад земље Комшића.

- Он је био веома активан у такозваној Армији БиХ и добио је "златни љиљан", а добио га је вјероватно и због акција које је проводио против Срба, а вјерујем и Хрвата - рекао је Додик.