latinica  ћирилица
16/11/2021 |  19:10 ⇒ 20:53 | Аутор: РТРС

Додик: Бошњачки лобисти путем медија поново покушавају сатанизовати Србе (ВИДЕО)

Многи медији који би требало да имају рејтинг у јавности, под притиском бошњачких лобиста о ситуацији у БиХ извјештавају некокректно, лажно и нетачно са намјером да сатанизују Србе, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

- Видимо хистерију која је присутна у многим медијима. Ако прочитате те текстове схватићете да су у питању плаћеници муслиманских интереса, бошњачких лобиста у свијету који и даље одржавају ту структуру и успијевају да "упале" све медије и сатанизују Србе, како су то чинили и ранијих година - рекао је Додик.

Додик је напоменуо да се то ради на некоректан, нетачан, лажан начин и да је импозантно колико је лажи изнесено од важних медија који би требало да имају рејтинг.

Истакао је да "њихове намјере, међутим, нису искрене, не само према Србима, него и осталим народима" и поручио да сматра да је погрешно третирати БиХ као земљу кризе само због посљедњих догађаја.

- Али, у БиХ од августа не функционишу заједничке институције, а живот се одвија несметано, као и у Републици Српској која је посвећена економским питањима - изјавио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да се поједини европарламентарци и друге стране дипломате желе наметнути као људи који желе добро БиХ, препоручујући санкције и истовремено позивајући на поштовање Устава.

Додик их пита - шта раде у својим земљама?

- Позивају ли се на Устав или неке друге документе када дјелују и раде? Наше залагање за Дејтонски споразум и за Устав БиХ свакако је нешто што би требало сваки парламентарац у свијету да поздрави - рекао је Додик.

Додик је поручио да бивши министар спољних послова Велике Британије Вилијам Хејг говори о томе како треба спријечити утицај Србије и Русије у БиХ, истичући да "тог утицаја, у смислу како овдје утиче Велика Британија, па и у вријеме када је он био на неким функцијама - нема".

Додик је одбацио и тврдње да "зли Руси доносе проблеме грађанима БиХ" што, истакао је, апсолутно не стоји.

Додик је истакао да се њемачки министар иностраних послова Хајко Мас бави питањима санкција и забрањивања, а није се упутио у Анекс четири Дејтонског споразума да би могао нешто коментарисати.