latinica  ћирилица
19/11/2021 |  13:01 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Денис Бојић добитник признања УНИЦЕФ-а (ФОТО)

Денис Бојић добитник је посебног признања УНИЦЕФ-а за допринос правима дјеце и особа са инвалидитетом у медијима за филм Неки нови Бродвеј.
Специјална нагрaда УНИЦЕФ-а - Фото: РТРС
Специјална нагрaда УНИЦЕФ-аФото: РТРС

У образложењу жирија УНИЦЕФ-а наводи се да се награда додјељује због снажног, оригиналног, друштвено важног, те упечатљивог ауторског приказа живота дјеце са Дауновим синдромом кроз филм Неки Нови Бродвеј.

Филм Неки нови Бродвеј, рађен је у продукцији РТРС-а и Даун синдром центра из Бањалуке тематизује шест младих људи са Дауновим синдромом који постају први полазници глуме на овим просторима.

Награда се додјељује у години у којој УНИЦЕФ обиљежава 75 година свог постојања током којих је предано радио на заштити права сваког дјетета, у још једној години трајања пандемије вируса корона, која је промијенила стварност свих нас и погодила сваку особу - посебно дјецу.

УНИЦЕФ је глобални лидер у промоцији и заштити права дјеце у 190 земаља свијета, укључујући БиХ.

Специјална нагрaда УНИЦЕФ-а (Фото: РТРС)

Посљедњих готово 75 година ова агенција Уједињених нација предано ради на заштити права и унапређењу услова живота дјеце и њихових породица.

Фонд УН-а основан је у децембру 1946. године с циљем да се превазиђу препреке које сиромаштво, насиље, болест и дискриминација проузрокују на путу развоја дјетета.