latinica  ћирилица
19/11/2021 |  15:52 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Акција "Транспортер": Притвор осумњиченима за трговину дрогом

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Бојану Цвијетићу, Александару Николићу, Саши Рађевићу, Младену Миловановићу, Ивану Јурићу и Драгану Кресојевићу који су осумњичени за трговину дрогом, саопштено је данас из ове правосудне институције.
Заплијењена дрога сканк - Фото: РТРС
Заплијењена дрога сканкФото: РТРС

Из Суда БиХ наводе да ће се притвор рачунати од 16. новембра, када су ова лица ухапшена, или до нове одлуке суда.

Притвор је одређен због због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити или сакрити доказе, утицати на свједоке, те да ће поновити или довршити покушано кривично дјело.

Ова лица ухапшена су 16. новембра у акцији "Транспортер", коју су на подручју оба ентитета у БиХ реализовали МУП Републике Српске, Агенција за истраге и заштиту, те МУП-ови Тузланског и Кантона Сарајево.

Они се терете да су дужи период вршили међународно кријумчарење и неовлаштен промет опојних дрога са подручја западног Балкана према земљама ЕУ, као и са подручја земаља ЕУ према БиХ и земљама региона.

Према прикупљенин доказима, осумњичени су повезани са организованим криминалним групама које дјелују у земљама региона, нарушавајући безбједност грађана и владавину права.

У акцији "Транспортер" припадници Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет пронашли су и одузели 303 килограма дроге сканк, те привремено одузели више скупоцјених путничких возила.