latinica  ћирилица
20/11/2021 |  10:04 ⇒ 15:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Полиција је нераскидиви и саставни дио идентитета Републике Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Светог Архангела Михаила, упутила је честитку министру унутрашњих послова, Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- У име грађана Републике Српске и у своје име, Вама и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, упућујем искрене честитке поводом крсне славе – Светог Архангела Михаила. За Републику Српску је изузетно важно да има професионалну, одговорну и модерну полицијску структуру која може да одговори потребама грађана и заједнице, као и бројним комплексним изазовима данашњице - наводи се у честитки.

Цвијановић је истакла да "као нераскидиви и саставни дио идентитета Републике Српске, припадници полиције представљају снажан сегмент безбједности, стабилности и владавине права, на понос и част грађана Српске".

- Обиљежавање крсне славе је прилика да се са посебним пијететом присјетимо свих страдалих припадника полиције у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске. У увјерењу да ћете и у будућности бити снажни чувари мира, реда и стабилности, још једном вам честитам славу и желим много успјеха на професионалном и личном плану - наводи се у честитки предсједнице Цвијановић