latinica  ћирилица
20/11/2021 |  10:42 ⇒ 10:43 | Аутор: СРНА

Крајишник: Добродошло све што позитивно утиче на инвестиције

Предсједник Фискалног савјета Републике Српске Миленко Крајишник изјавио је Срни да је добродошло све што ће позитивно утицати на инвестирање у Српској, било да је ријеч о домаћим или страним инвестицијама, у условима посткризног периода какав је сада.
Миленко Крајишник - Фото: СРНА
Миленко КрајишникФото: СРНА

- Оснивање агенције или дирекције, чији су циљеви промоција могућности за инвестирање, повећање ефикасности инвестирања, пружање инвеститорима свих потребних информација на једном мјесту и скраћивање административних процедура, те олакшавање за њих одређених поступака може само позитивно утицати на економски раст и развој - рекао је Крајишник, коментаришући најаву оснивања дирекције за инвестиције.

Он је нагласио да су инвестиције биле и јесу најважнији фактор економског развоја једне земље, и то оног развоја који обезбијеђује нова радна мјеста, боље плате, веће запошљавање, а што за резултат има бољи животни стандард.

Крајишник, који је и декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци подсјетио је да се економска теорија која је инвестиције означила као најважнији фактор развоја појавила након Велике кризе /1929-1933. године/, те да се временом развијала, али се суштински није мијењала.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је формирање дирекције за инвестиције Српске.