latinica  ћирилица
20/11/2021 |  10:46 ⇒ 10:47 | Аутор: СРНА

Приједлог за притвор нападачу на полицију

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је Основном суду Мркоњић Град одређивање притвора за осумњиченог Слободана Маријанца /43/ из Шипово, који се опирао хапшењу, ножем ранио полицајца и оштетио полицијски аутомобил.
Окружно јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштвоФото: РТРС

Из Тужилаштва је саопштено да је након саслушања предложен притвор за Маријанца због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тјелесна повреда у стицању са кривичним дјелом спречавање службеног лица у вршењу службене радње и кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.

- Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које изражавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело - наводи се у саопштењу.

О приједлогу за одређивање притвора ће одлучити судија Основног суда у Мркоњић Граду.

Осумњичени је 18. новембра у 1.30 часова у мјесту Ваган општина Шипово код породичне куће оштећеног Д.М. физички насрнуо и нанио тјелесне повреде овом лицу.

На лице мјеста изашли су припадници Полицијске станице Шипово ради лишења слободе осумњиченог, који је спријечио полицију приликом предузимања службене радње, ножем насрнуо и нанио тјелесне повреде полицајцу чији су иницијали К.М. и каменом оштетио службено возило полиције.