latinica  ћирилица
20/11/2021 |  11:10 | Аутор: СРНА

Влада Српска помаже изградњу водовода и реконструкцију улице

Влада Републике Српске одобрила је општини Пале 744.666 КМ за изградњу водоводног система на Брезовицама и реконструкцију Улице српских ратника, изјавио је начелник општине Бошко Југовић.
Пале - Фото: РТРС
ПалеФото: РТРС

Југовић је објаснио да ће са 444.666 КМ бити финансирана изградња водоводног система у насељу Брезовице, а његовом реализацијом био би ријешен проблем водоснабдијевања за више од 500 становника овог насеља.

Са 300.000 КМ биће финансирана реконструкција централне градске Улице српских ратника, истиче Југовић наводећи да та улица има велики значај за општину и у погледу туризма.

Југовић наглашава да премијер Радован Вишковић и Влада Српске у континуитету улажу у општину Пале и Источно Сарајево, на чему су им веома захвални.

- Свака уложена марка је значајна. Циљ нам је да помогнемо становницима Пала ,али и Сарајевско-романијске регије - навео је Југовић.

Влада је издвојила укупно 27,8 милиона КМ за инвестирање у развој локалних заједница широм Српске, а износ који је свака општина могла да добије је од 100.000 КМ до милион КМ.

Премијер Вишковић рекао је раније да је то програм који траје неколико мјесеци и да је био отворен јавни позив за локалне заједнице које су кандидовале своје пројекте.

Он је нагласио да је веома значајно да тај новац не иде у буџете локалних заједница, већ Влада уплаћује средства директно извођачу радова.