latinica  ћирилица
20/11/2021 |  15:45 | Аутор: РТС

Олимпијска шампионка Јована Прековић одбранила свјетско злато

Олимпијска шампионка у категорији 61 килограм Јована Прековић, припадница Министарства одбране и оружаних снага Војске Србије и каратисткиња Карате клуба "Књаз" из Аранђеловца, одбранила је титулу првака свијета освојену 2018. године.
Јована Прековић (Фото: JOKA_201/instagram) -
Јована Прековић (Фото: JOKA_201/instagram)

Јована је у финалној борби побиједила такмичарку из Украјине Аниту Серогину са 2:1.

Овом побједом Јована је заокружила годину као једина непоражена такмичарка у категорији 61 килограм.

Наиме, на свим квалификационим такмичењима за ОИ, првенству Европе у Поречу, Олимпијским играма у Токију и коначно на Свјетском првенству у Дубаију, Јована је све своје противнице побиједила и тако објединила све титуле.

- Јако сам срећна, шта да вам кажем... Европска сам, свјетска и олимпијска шампионка – ово је година за историју, за памћење. Нисам изгубила нити један меч и показала сам да сам најбоља на свијету. Хвала свима који су ме подржавали, хвала мојој држави. Живјела Србија - рекла је након финалне борбе Јована Прековић.

У фантастичној години 25-годишња Аранђеловчанка постала је и шампионка Европе, а круна сезоне биле су Олимпијске игре у Токију, гдје је такође освојила најсјајније одличје. 

- Оно што је Јована данас показала је и што је показала током читаве ове 2021. године је нешто што никоме није успјело. Освојити титулу првака Европе, титулу олимпијског шампиона и одбранити титулу првака свијета је подвиг. Хвала свима, хвала нашој држави која нам је током читавог овог периода пружала несебичну подршку, хвала нашим породицама – ово је медаља за наш народ. Живјела Србија - рекла је Роксанда Атанасов, тренер Јоване Прековић.

Српски каратисти сутра имају прилику за још једну злато, пошто се мушки тим пласирао у финале.