latinica  ћирилица
20/11/2021 |  18:06 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Гастро фестивал "Ћевап фест" на отварању скијашке сезоне на Јахорини

На Јахорини ће од 3. до 5. децембра бити одржан јединствени гастро фестивал "Ћевап фест" у оквиру спектакуларног отварања сезоне на олимпијској планини, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".
Јахорина (Фото:Jahorina info) -
Јахорина (Фото:Jahorina info)

Према најавама организатора, већ сада велико интересовање за ову манифестацију, а до сада су учешће потврдили најпознатије ћевабџије из Сарајева, Травника, Бањалуке, али и највећи ћевабџијски ланац у региону - чувени "Валтер".

Организатори истичу да су међу учесницима травнички "Хари", који се очувањем традиције аутентичног травничког ћевапа наметнуо као својеврсни амбасадор овог града, сарајевски "Хоџић", троструки добитник престижне гастро награде "Златна угоститељска круна", познати зенички "Кинг", бањалучка "Златна круна", увјерљиво најпосјећенија бањалучка ћевабџиница.

Ту су и сарајевска "Биона СА", која нуди веганске ћевапе, брзорастућа вишеградска "Аника", те београдски "Валтер", један од највећих ресторанских ланаца у Србији, који сарајевски ћевап нуди у чак 19 својих ресторана&хеллип;

Како је најављено из Олимпијског центра "Јахорина", скијашка сезона на Јахорини званично ће бити отворена 3. децембра, када ће наступити Тони Цетински.

Исте вечери у Олимпијском бару биће одржан "Вип парти" на којем ће наступити Милица Тодоровић.

Другог дана ски-опенинга, 4. децембра, посјетиоце ће забављати Харис Џиновић, а након тога забава се наставља у Олимпијском бару уз "Дрим бенд".

За 5. децембар предвиђен је наступ Саше Матића, док ће у Олимијском бару након Сашиног концерта за добру забаву бити задужен "Зли Певач".

Из Олимпијског центра "Јахорина" навели су да је улазнице, које су већ у продаји, за све наступе могуће купити путем веб-платформе купикарту.ба.

Сви који се одлуче за одлазак на Јахорини током отварања сезоне, биће у прилици да искористе и специјалну погодност, јер ће тродневни ски-пас од 3. до 5. децембра износити свега 65 КМ.

У нову скијашку сезону, Олимпијски центар "Јахорина" улази са пет нових жичара и повећаним капацитетом од 9.500 скијаша на час, те мноштвом новитета за све љубитеље зиме на планини.