latinica  ћирилица
21/11/2021 |  08:57 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Цвијановић: МУП - дио идентитета Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Сабор Светог архангела Михаила, истичући да је МУП дио идентитета Српске и да припадници полиције представљају снажан сегмент безбједности, стабилности и владавине права, на понос и част грађана.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановић је честитку упутила министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

Она је навела да је за Републику Српску изузетно важно да има професионалну, одговорну и модерну полицијску структуру која може да одговори потребама грађана и заједнице, као и бројним комплексним изазовима данашњице.

- Као нераскидиви и саставни дио идентитета Републике Српске, припадници полиције представљају снажан сегмент безбједности, стабилности и владавине права, на понос и част грађана Републике Српске - истакла је Цвијановић.

Она је додала да је обиљежавање крсне славе прилика да се са посебним пијететом присјетимо свих страдалих припадника полиције у одбрамбено-отаџбинском рату, који су своје живот уградили у темеље Републике Српске.

- У увјерењу да ћете и у будућности бити снажни чувари мира, реда и стабилности, још једном вам честитам славу и желим много успјеха на професионалном и личном плану - навела је Цвијановић у честитки.

У Бањалуци ће данас бити одржана централна свечаност поводом обиљежавања славе МУП Републике Српске - Сабора Светог архангела Михаила.