latinica  ћирилица
21/11/2021 |  10:07 | Аутор: СРНА

Студентско позориште у Европској ноћи театра

Комичним имитацијама и отварањем врата публици иначе недоступних просторија, Бањалучко студентско позориште обиљежило је Европску ноћ театра.
Студентско позориште Бањалука (Фото: Фејсбук) -
Студентско позориште Бањалука (Фото: Фејсбук)

Једнодневна манифестација посвећена сценским умјетностима била је прилика да позориште постане главно мјесто сусрета, дијалога, дружења позоришних радника и публике, саопштено је из овог позоришта.

У Студентском позоришту публика је синоћ могла да уђе у просторије и види позориште из друге визуре, упозна се са сценским простором, глумачком гардеробом, тонским и свјетло кабином, шминкерницом, фундусом костима и реквизитима.

У финилном дијелу програма млади глумци Бојана Шкрбић, Жељана Маглов и Стефан Јарић извели су комичне имитације под менторством глумца Владимира Ђорђевића и насмијали публику до суза.

Глумица Жељана Маглов истакла је да је почаствована што је учествовала у обиљежавању Европске ноћи позоришта.

- Владимир Ђорђевић био је ментор представи која је обиљежила овај догађај. Показао се као изврстан педагог и професор глуме. Такође бих се захвалила Граду Бањалкука која је покровитељ овог позоришта и самог догађаја, а неизоставан је и редитељ Александар Пејаковић без којег овога не би било - навела је Маглов.

Ментор Владимир Ђорђевић истакао је да је било дивно искуство радити са екипом младих и талентованих људи, те да му је драго да су на овај начин обиљежили Европску ноћ театра.