latinica  ћирилица
21/11/2021 |  10:39 ⇒ 12:06 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Министарство важан елемент стабилности Српске и БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске важан елемент стабилности не само Републике Српске него и цијеле БиХ, те изразио наду да ће на том путу остати и опстати у будућности.
Недељко Чубриловић (фото: НСРС) -
Недељко Чубриловић (фото: НСРС)

Чубриловић је ресорном министру Драгану Лукачу, директору Полиције Српске Синиши Кострешевићу и свим припадницима МУП-а Српске честитао крсну славу Сабор Светог архангела Михаила, те истакао значај обиљежавања овог датума.

- Ово је дан када помињемо све припаднике МУП-а који су дали живот да бисмо ми данас у миру могли да обиљежавамо важне датуме за наш народ - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Код централног спомен-обиљежја погинулим припадницима МУП-а Република Српске у Бањалуци данас су у оквиру обиљежавања крсне славе МУП-а Сабора Светог архангела Михаила - Аранђеловдана положени вијенци.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић, као и изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић.

Парастос њиховим погинулим припадницима, ломљење славског колача и освештање жита уприличено је у Спомен-цркви Светог архангела Михаила у Центру за обуку МУП-а Српске у Залужанима.

Обиљежавање ће бити завршено вечерас традиционалним концертом Полицијског оркестра, којем ће присуствовати и премијер Вишковић.