latinica  ћирилица
21/11/2021 |  12:41 | Аутор: Б92

Стојковић: Хоћу да играмо најљепши фудбал у Европи

Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, сматра да пласман на Мундијал у Катар није никакво чудо.
 - Фото: ТАНЈУГ
Фото: ТАНЈУГ

Он је у разговору за Новости рекао како је то плод заједничког рада и додао да ће настојати да настави низ добрих резултата.

- Побједа над Португалијом је био само шлаг на торти, посљедња утакмица у овом циклусу, који смо одиграли изузетно квалитетно и сасвим заслужено завршили први. Све је то резултат залагања играча, али и Фудбалског савеза који је омогућио све оно што нам је потребно за рад, тако да успјех не схватам лично, већ као успјех свих нас, успјех српског фудбала - каже Стојковић.

Није могао да открије какви су наредни планови.

- Уживајте као што ужива цијела Србија. Обрадовали смо нацију и то је за мене највећа сатисфакција. Народ је задовољан, не само због резултата, већ и због односа играча на терену на којем су изгарали и вјеровали у оно што радимо - наводи Пикси.

На крају, рекао је да жели да Србија игра "најљепши фудбал у Европи".

- Мислим да је техника нешто најљепше у фудбалу и кад људи купе карту и дођу на стадион, желе да виде добру игру и лијепе потезе, много шутева и голова. Хоћу да играмо такав фудбал да, чак и када изгубимо, наши момци буду испраћени аплаузом. А нећемо изгубити -  обећао је селектор Србије.