latinica  ћирилица
21/11/2021 |  13:44 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

У понедјељак облачно са кишом

У Републици Српској и ФБиХ сутра ујутро се очекује претежно облачно вријеме, на југу мјестимично са кишом, која ће током дана повремено падати и у осталим крајевима.

На југу ће бити повремено краћих пљускова уз услове за појаву грмљавине, а током ноћи ће слаба киша падати местимично.

Уз пад температуре увече на високим планинама могућ је слаб снијег, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Јутарња температура од два до осам, на југу до 12, а дневна од седам до 12, на југу до 16 степени Целзијусових, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Вјетар слаб, углавном сјеверни и сјеверозападни.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница четири, Вишеград, Рудо, Зеница пет, Фоча, Бугојно шест, Приједор, Сарајево, Сребреница осам, Србац девет, Чемерно 10, Иван-седло, Соколац 11, Добој, Сански Мост 12, Шипово, Мркоњић Град, Хан Пијесак, Бијељина, Калиновик, Гацко, Градачац 13, Бањалука 14, Билећа, Мраковица, Ливно 15, Мостар 17, Груде, Требиње 18, те Бихаћ, Рибник и Неум 19 степени Целзијусових.

У уторак, 23. новембра, јутро умјерено до претежно облачно и свјежије, у сјеверној половини земље мјестимично са слабом кишом која до поднева углавном престаје. Током дана постепено смањење облачности, на југу и сјевероистоку са сунчаним периодима, а током ноћи ће се скоро потпуно разведрити. Јутарња температура од два до шест, на југу до 10, а на планинама од нула степени. Највиша дневна од четири до девет, на југу до 14, на планинама од два степена Целзијусова.

У сриједу, 24. новембра, ујутро хладније, претежно облачно и суво у централним крајевима, док ће већином бити ведро на крајњем сјеверу и југу. Током дана смањење облачности, на југу и сјеверу са сунчаним периодима. Јутарња температура од нула до четири, на југу до седам, на планинама од минус три степена. Највиша дневна од пет до девет, на југу до 13 степени Целзијусових.

У четвртак, 25. новембра, јутро умјерено облачно на југу и југозападу, у осталим крајевима углавном ведро и хладније уз појаву магле по котлинама. Током дана постепено повећање облачности са југозапада ка осталим крајевима, са више сунчаних периода на истоку. Увече на југу са слабом кишом. Јутарња температура од два до пет, на југу до осам, на планинама од минус два степена. Највиша дневна од шест до 11, на југу и истоку до 13 степени Целзијусових.