latinica  ћирилица
21/11/2021 |  14:30 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Слиједе разговори о разматрању враћања надлежности Српској (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да га чека важан пут на адресу важну за разговоре о посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да се разматра враћање надлежности Српској.

Додик је истакао да ће посебна сједница и материјали који су достављени бити одржана.

- Мене чека један важан пут који је за нас битан, али он не условљава одржавање посебне сједнице, односно суштину онога о чему ћемо разговарати, него је само потреба да се и на тако једној важној адреси поприча још о томе. У сваком случају очекујем да ће, како је речено, након завршетка ове редовне сједнице Колегијум утврдити датум када ће се одржавати посебна сједница - рекао је Додик.

Додик је навео да је он један од предлагача једне тачке дневног реда, као и да ће присуствовати тој сједници НСРС.

Одговарајући на питање новинара о постојању јединства са представницима опозиције у Српској када је ријеч о посебној сједници Народне скупштине Српске, Додик је рекао да је спреман да разговара ако они то желе.

- Остаје и ово, можда и мој јавни позив да опозиција позове на састанак на који ћу се ја одазвати. Разговараћемо ако они то желе, а након тога вам могу рећи да ли има или нема јединства - истакао је српски члан Предсједништва БиХ.