latinica  ћирилица
21/11/2021 |  16:27 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Језеро обиљежило славу

Језеро је обиљежило славу Свети Архангел Михаило, установљену када је ова локална заједница добила статус општине послије потписивања Дејтонског споразума.
Обиљежавање крсне славе општне Језеро - Фото: СРНА
Обиљежавање крсне славе општне ЈезероФото: СРНА

У Храму Светог великомученика кнеза Лазара служен је славски обред, а на спомен-обиљежје за 33 борца погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату, положени су вијенци.

Уз подршку Владе Републике Српске у овој општини реализовани су бројни инфраструктурни пројекти. Начелница Снежана Ружичић вјерује да та помоћ неће изостати ни у будућим планираним инфраструктурним пројектима.

- Посебно ме радује што ћемо почети са градњом вртића, уз подршку Владе Србије са 50.000 евра и Владе Српске са 360.000 КМ, што ће бити велика подршка младим нараштајима и пронаталитетној политици и останку младих људи - рекла је Ружичићева.

Истакла је да Свети архангел Михаило, "први међу анђелима, чува ове крајеве и сам Дејтонски споразум, који је парафиран на данашњи дан прије 26 година".

- Бог нас је погледао и вратио на огњишта, тако да ова слава има вишеструки значај за народ ових простора - рекла је Ружичићева.