mtel
latinica  ћирилица
22/11/2021 |  07:19 | Аутор: СРНА

Могућа поледица због ниске температуре

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ због ниске јутарње температуре и мраза, у вишим планинским предјелима и преко превоја, могућа је поледица, посебно на магистралном путу Хан Пијесак - Соколац, на локалитету Жљебова.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу на мјестимичну маглу у котлинама и дуж ријечних токова, а на дионицама у усјецима и поред камених косина, на могуће одроне, земље и камења на коловоз.

Посједовање зимске опреме је обавезно.

На магистралном путу Бањалука-Приједор, на дионици од Верића до Ивањске, саобраћај је због радова потпуно обустављен у времену од 7.00 до 18.00 часова и преусмјерава се на привремену обилазницу, локални пут Ламовита-Бистрица.

На путу Драксенић - Врбашка један - Врбашка два обустављен је саобраћај, а алтернативни правац је Градишка - Бањалука - Приједор - Козарска Дубица.

Проходна је дионица пута Водице - Врбашка један, поддионица Мраковица - Подградци.

Због изградње кружне раскрснице измијењен је режим у одвијању саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш - Дервента - Жировине и Дервента /Жировине/ - Врхови, па из АМС моле возаче да возе опрезније и да поштују постављену сигнализацију.

До краја године на магистралном путу Руданка - Добој један, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела "Путниково брдо два", измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Мостар - Невесиње, на дионици Бакрачуша-Невесиње.

На дионицама магистралног пута Лончари-Брчко, у рејону Крепшића и Вршани- Бијељина, рејон Чађавице због радова, саобраћај се од 7.00 до 16.00 часова одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Шћепан Поље, у времену од 8.00 до 16.00 повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

На том путу због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Козарска Дубица - Драксенић - граница БиХ/Хрватске /Јасеновац/.

На дионици магистралног пута Бањалука /Рударска/ - Стари Мајдан измијењен је режим у одвијању саобраћаја због санације клизишта.

У току је изградња приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка - Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

С обзиром да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, из АМС моле возаче да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је саобраћај и постављена је привремена сигнализација на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

На дионици магистралног пута Црна Ријека - граница Републике Српске /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу "Угар".

Због деминерских радова на дионици магистралног пута на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у времену од 8.15 до 15.00 часова повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.00 до 15.00 часова радним данима повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици регионалног пута Шипово - граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ због радова измијењен је режим вожње.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово саобраћај се повремено обуставља у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

На дионици регионалног пута Добро Поље – Јажићи – Грајсољци измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима, повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици локалног пута Ланишта - Марковић поље, саобраћај се повремено обустављау времену од 8.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пуштања саобраћај збо деминирања терена на подручју локалне заједнице Ланишта.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

На подручју ФБиХ на магистралном путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу "Чакловићи", саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу "Скела" на магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 22.00 до 6.00 часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Коњиц-Јабланица, Кладањ- Тузла, Немила-Жепче, Добој-Грачаница, Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.