latinica  ћирилица
22/11/2021 |  08:00 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Додик: Изетбеговићев час историје за збијање шале у тренуцима доколице

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да је Бакир Изетбеговић сплетке и неозбиљност са политичког терена пренио и на терен историје.
Милорад Додик (Фото:  Д. Поздеровић) -
Милорад Додик (Фото: Д. Поздеровић)

- Посљедњих дана слушамо предавања онога чији су чланови фамилије били добри Срби, али не зато што то тврди Милорад Додик, него зато што су се Изетбеговићи тако изјашњавали. Када је од доброг Србина постао "добри Бошњак" - не знамо, исто као што не знамо одакле такве историјске фантазије код Бакира Изетбеговића - рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да су становници БиХ прије неколико вијекова били један народ - Добри Бошњани, а да су нације формиране у 19. и 20. вијеку.

Додик је подсјетио Изетбеговића да су Срби аутохтон народ и на територији Херцеговине, и на територији Босне вијековима уназад о чему постоје озбиљни историјски извори доступни свима.

- Да је ситуација у БиХ мање оптерећена озбиљним проблемима и тешким темама које, нажалост, често диктира и историја, овај Изетбеговићев час историје служио би за збијање шале у тренуцима доколице - истакао је лидер СНСД-а.