latinica  ћирилица
22/11/2021 |  09:54 ⇒ 10:45 | Аутор: Агенције

Крстајић преузима репрезентацију Нигерије?

Некадашњи селектор Србије Младен Крстајић налази се пред новим невјероватним ангажманом и могао би да преузме кормило репрезентације Нигерије, преносе тамошњи медији. Крстајић је тренутно без посла и главни је кандидат да постане селектор "супер орлова", као и да са њима учествује на Свјетском првенству у Катару 2022. године.
Младен Крстајић (Фото: fss.rs) -
Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

Новинар нигеријског Би-Би-Сија Олавушина Окелеџи пренио је да је бивши фудбалер Партизана, Шалкеа и Вердера на путу да преузме Нигерију.

- Крстајић је човјек којег Нигерија жели на мјесту Гернота Рора. Његов одлазак би требало да буде завршен током недјеље, а човјек који је водио Србију на Свјетском првенству у Русији би могао да га замијени. Представници Савеза ће се састати са његовим представницима -  наводи Окелеџи.

Крстајић је у октобру 2017. године наслиједио Славољуба Муслина на позицији селектора "орлова", одмах пошто је обезбијеђен пласман на Мондијал у Русији.

Србија је под вођством новог селектора такмичење завршила у групи, а 47-годишњак из Зенице је добио отказ у јуну 2019. године послије убједљивог пораза од Украјине (5:0). Потом је добио прилику и у клупском фудбалу, водио је ТСЦ који га је отпустио прије нешто више од мјесец дана.

Највеће звијезде у националном тиму Нигерије тренутно су Калечи Ихеначо (Лестер сити) и Виктор Осимен (Наполи), а ту је и некадашњи нападач Партизана Умар Садик.

У случају да постане селектор "супер орлова", Крстајић би поново могао да учествује на Свјетском првенству.

Нигеријци су се квалификовали у трећу рунду и послије жријеба 25. новембра ће сазнати име противника који их чека у двомечу за пласман. Тамо ће се наћи укупно десет репрезентација, а побједници двомеча ће обезбиједити визу за Катар.