latinica  ћирилица
22/11/2021 |  10:11 | Аутор: Б92

Звезда комплетнија у Подгорици

Црвена звезда вечерас од 18.00 часова гостује у Подгорици екипи Студентског центра, у посљедњој утакмици 9. кола АБА лиге.
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Дејан Радоњић и стручни штаб имали су претходних дана проблема са повредама играча, највише за гостовања у Виторији и Мадриду у оквиру Евролиге.

У тим би требало да се врате Никола Калинић и Нејт Волтерс, као и Огњен Кузмић, док ће за повратак Луке Митровића и Ерона Вајта да се сачека још неко вријеме.

Ово ће бити први дуел два клуба, а екипа Студентски центар једно је од пријатнијих изненађења на старту нове сезоне јер тренутно има скор 4-4 и налази се на средини табеле.

Звезда има скор 7-1 и жели наставак побједничке серије у регионалном такмичењу, након побједе у "вјечитом" дербију прошлог викенда.

- Послије жестоког ритма и 4 утакмице у 7 дана, мечева са Асвелом, Партизаном и двије утакмице у Шпанији против Басконије, уз путовања, слиједи меч са екипом која је приказала добру игру и изненадила многе својим наступима у АБА лиги. Уз све то нису изгубили меч у Подгорици у досадашњем току лиге. Представљају скуп искусних и врло младих и талентованих играча, мораћемо да одиграмо добру утакмицу у понедјељак у Подгорици како би дошли до циља - рекао је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

АБА лига, 9. коло:

Четвртак:

Задар – Игокеа 64:77

Субота:

Цибона – ФМП 66:69
Крка – Борац 90:97
Партизан – Будућност 75:66

Недјеља:

Мега – Цедевита Олимпија 104:75
Морнар – Сплит 81:65

Понедјељак:

18.00 Студентски центар – Црвена звезда