latinica  ћирилица
22/11/2021 |  10:17 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Додик: Српска развија добро партнерство са Руском Федерацијом (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска развија добро партнерство са Руском Федерацијом, те да је велика и моћна Русија, која је била свједок потписивања Дејтонског мировног споразума, и данас ту да обезбиједи да се проведе тај споразум.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Захвални смо Руској Федерацији за ангажман у БиХ, путем њене амбасаде, али и за све оно што је спремна да учини у Савјету безбједности УН прихватајући извјештаје Републике Српске, који се потпуно разликују од оног што пише високи представник у БиХ, те информишући свијет о томе - рекао је Додик.

Додик је нагласио да Република Српска сарађује са Руском Федерацијом и на пољу економије.

- Ми смо мали партнер за њих, али пажња коју показују Републици Српској није мала - напоменуо је Додик.

Према његовим ријечима, представници Републике Српске имају редовне састанке са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом, као што је то било прије неколико дана.

- У континуитету се састајемо и са предсједником Руске Федерације. Мало је то диманички пореметила пандемија вируса корона, али вјерујем да ће у наредном периоду бити прилике и за то - истакао је Додик.

Додик је рекао да је Српска захвална Руској Федерацији за привредне активности, али и за духовни сегмент повезивања братских народа, који се огледа у изградњи руско-српског духовног центра у Бањалуци.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов и Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем посјетили су данас мјесто изградње српско-руског храма у Бањалуци.