latinica  ћирилица
22/11/2021 |  10:53 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

СИПА: Претреси на 22 локације због дроге; У Брчком осумњичена и два полицајца (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ врше претресе на 22 локације на подручју Бијељине, Брчко дистрикта, Шпионице, Пелагићева и Орашја због организованог криминала у вези са прометом дроге

У акција "Бјегунац" полицијски службеници СИПА претресају особе, стамбене објекте и покретне ствари које су у власништву или их користе осумњичене особе и привремено одузимају предмете који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела, саопштено је из ове агенције.

Претреси се врше по наредбама Основног суда и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта, у сарадњи са полицијским службеницима Полиције Дистрикта, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Посавског кантона.

Из СИПА наводе да су ове активности наставак акције "Бјегунац" која је започета јуче по наредби Основног суда Брчко дистрикта, у којој је на граничном прелазу Орашје слободе лишено једно лице, те извршен претрес лица и путничког моторног возила које користи. Истог дана на подручју Бијељине полицијски службеници извршили су претрес куће и викендице коју користи лице лишено слободе.

Фото: СРНА

Брчанска полиција саопштила је да је током претреса на више локација у оквиру акције "Бјегунац" пронађено око килограм марихуане и нешто више од 100 грама кокаина, а акцијом је обухваћено 13 лица, те два полицијска службеника из дистрикта.

Фото: СРНА

У саопштењу се додаје да је на подручју Дистрикта извршено 18 претреса стамбених објеката, те да припадници брчанске полиције спроводе у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ.

Фото: СРНА