latinica  ћирилица
22/11/2021 |  12:18 ⇒ 12:19 | Аутор: СРНА

Апел грађанима да не користе ватрено оружје

Циљ кампање "Буди опрезан – оружје није играчка" јесте упознати грађане о могућим посљедицама које произилазе из незаконите и нестручне употребе ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број људи, као што су прославе, свадбе, крштења, рођендани, али и упознати грађане о предвиђеним прекршајним и кривичним санкцијама, рекао је начелник Сектора полиције Полицијске управе Источно Сарајево Милан Чворо.
Припадници Полицијске управе Источно Сарајево - Фото: СРНА
Припадници Полицијске управе Источно СарајевоФото: СРНА

Чворо је нагласио да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас започели реализацију кампање под називом "Буди опрезан - оружје није играчка", која траје до 31. децембра 2021. године, а коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Он је истакао да су тим поводом данас полицијски службеници на платоу Тржног центра "Бинго" у Источној Илиџи, дијелили грађанима промотивни материјал.

Чворо наглашава да је законом забрањено кориштење ватреног оружја на јавним мјестима, али појединци то и даље чине доводећи себе и друге у опасност додајући "Не дозволите да се радост претвори у тугу!".

Он је рекао да је на подручју ове Управе у протеклих десет мјесеци евидентирано 10 оваквих прекршаја.

Чворо је апеловао да грађани не користе ватрено оружје, те да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или на бесплатан број 122, додавши да члан 16 Закона о јавном реду и миру прописује казну од 400 до 1.200 КМ и казну до 40 дана затвора.