latinica  ћирилица
22/11/2021 |  12:40 ⇒ 15:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Локдаун испразнио улице Беча (ФОТО)

Четврти Локдаун од почетка пандемије, који је од данас на снази у Аустрији, испразнио је улице Беча.

На улицама је мања фреквенција возила, али је примјетно и мање грађана, као у вријеме највећих школских распуста.

Овај период, чини се, користи се за спровођење потребних радова у дијеловима града у којим је иначе већа фреквенција људи.

У центру Беча, у пјешачкој зони Кернтерштрасе, може се видјети тек понеки пролазник и понеки туриста, којег је изненадио локдаун.

ТАНЈУГ

Продавнице, изузев прехрамбених, апотека, дрогерија, мобилне телефоније, пошта, не раде.

На улазу у продавнице постављена је порука купцима да је радња затворена због епидемиолошких мјера, да се радују скоријем виђењу у здрављу, те да се, у највећем броју случаја, прешло на онлајн продају.

Због цjелодневног закључавања грађани могу да напусте свој дом само ради одласка у куповину намирница и хигијенских артикала, на посао, код љекара, ради пружања помоћи другима, али и у шетњу и трчање, међутим без других особа које нису из истог домаћинства.

Прехрамбене продавнице добро су снабдјевене, данас нису пуне купаца, и чини се да су Аустријанци послије три локдауна већ стекли неку навику, па не праве залихе.

ТАНЈУГ

На мали ред може се наићи једино испред апотека, али то су углавном редови за тестирање, како би грађани добили потврду потребну за одлазак на посао, пошто на радном месту, ако се не ради од куће, важи "3Г" правило.

На своје радно мјесто могу само вакцинисани, излијечени од ковида или негативно тестирани.