latinica  ћирилица
22/11/2021 |  12:45 | Аутор: Б92

Митровић играо повријеђен у Лисабону

Помоћни тренер репрезентације Србије Љубинко Друловић открио је да је Александар Митровић играо повријеђен у Лисабону.
Александар Митровић - Фото: Facebook
Александар МитровићФото: Facebook

Митровић је ушао у игру са клупе у другом полувремену и у посљедњем минуту донио Србији побједу над Португалијом 2:1 и директан пласман на Мундијал 2022.

- Вјероватно нико и не зна, али Александар Митровић је био повријеђен. Имао је само један тренинг у тој недјељи, али је имао велику жељу да игра, показао је карактер и за то је и награђен - рекао је Друловић за Блиц.

Селектор Србије Драган Стојковић је имао доста проблема због повријеђених играча.

- Нажалост, дешава се да се играчи у клубовима повриједе. Прво смо остали без Лазовића, који је зрео играч, у најбољим годинама и као професионалац нам је много фалио. Онда се повриједио и Ђуричић. Стварно је штета што они нису могли да буду са нама. Након тога се повриједио и Настасић, који би вјероватно играо у Лисабону да је био здрав. Разматрали смо разне опције, али прва опција након тих повреда био је Андрија Живковић. Селектор воли офанзивну игру, да екипа ствара шансе и постиже голове. Андрија је стварно показао да на њега може озбиљно да се рачуна - додао је Друловић.

Он је био важан адут Србије пред меч у Лисабону, с обзиром да је највећи дио играчке каријере провео управо у Португалу.

- Добро познајем Португалију и сигурно је то помогло, али у модерном фудбалу нема тајни. Наш стручни штаб је и без мене знао доста о Португалији, ја можда једино боље познајем њихов менталитет. Пикси свакако има своју идеју, размјењујемо мишљења, али на крају он одлучује о свему, што је и нормално. Повреде Дарка Лазовића, Филипа Ђуричића, а касније и Матије Настасића су у великој мјери мијењале планове - нагласио је помоћник селектора Србије.