latinica  ћирилица
22/11/2021 |  14:20 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Нешић: Изетбеговић има кризу идентитета

Лидер ДНС-а Ненад Нешић сматра да предсједник СДА Бакир Изетбеговић има кризу идентитета, али да то не значи да може мијењати историјске чињенице и оспоравати идентитет другима.

Реагујући на Изетбеговићеву изјаву да се средњевјековно становништво у БиХ називало "добрим Бошњанима и да су у великој мјери припадали богумилској цркви", Нешић је навео да је смијешно да се неко заклиње у Стефана Твртка Првог Котроманића, а заборавља да је он носио титулу краља Срба, Босне, Приморја, Хумске земље, Доњих Крајева, Западних страна, Усоре, Соли и Подриња.

- Срби су у титули на првом мјесту, а од тих "добрих Бошњана" ни трага. То је онај Твртко који је крунисан у Милешеву титулом Немањића - истакао је Нешић.

Нешић је навео да су и остале поруке лидера СДА дијаспори апсолутно неприхватљиве и лоше по укупну ситуацију у БиХ, саопштено је из ДНС-а.

Он је истакао да Изетбеговић треба да научи да он није БиХ, да не представља ни све Бошњаке и да му БиХ нико није оставио у насљеђе.

- Да се та кућа не би урушила, Изетбеговић као лидер само своје партије треба да научи да поштује и друге. За почетак да научи да ми не можемо бити агресори на својим вијековним огњиштима и да је Дејтонски споразум јасно рекао да је у БиХ био трагични грађански сукоб - навео је Нешић.